Alfa Laval fritt roterende retraktor: 100 % rengjorte kanaler og tanker i hygieniske prosesslinjer

/INS. A szennyeződések megelőzése kulcsfontossággal bír a higiénikus feldolgozósorok kialakításánál. A gyártók mégis gyakran szembesülnek bizonytalansággal a csővezetékek, tartályok és más, nehezen hozzáférhető, holtterekkel rendelkező felületek tisztításakor. Az Alfa Laval Free Rotating Retractor - behúzható forgó mosófeje egy nagy hatékonyságú tisztítóberendezés, amely tökéletes tisztítást biztosít, fokozza a termékbiztonságot, emellett növeli a rendelkezésre állást és a termelékenységet.

„A szabadon forgó, behúzható mosófej a legújabb példa arra, hogy az Alfa Laval folyamatos fejlesztésekkel igyekszik támogatni a higiénikus feldolgozósorokat alkalmazó, például tej- vagy tápszergyártó üzemeket abban, hogy a 100%-os tisztítási lefedettség megvalósulhasson” – mondja Babak Shojaei, az Alfa Laval tartálytisztító berendezésekért felelős termékmenedzsere. „Fáradhatatlanul törekszünk arra, hogy fejlesztéseink tükrözzék az ügyfeleink igényeit.”

Teljes körű tisztítás
A szabadon forgó, behúzható mosófejjel egyszerűvé válik a higiénikus tartályok gyors és gazdaságos előkészítése, hogy minden belső felület makulátlanul tiszta és gyártásra kész legyen. Ez a dinamikus és hatékony, behúzható CIP-berendezés a gyártás során a terméktől elzártan, az edény falába süllyesztve marad. Amikor a mosófej kitolódik, a tisztítóközeget 310°-os, felfelé irányuló mintával szórja a tartály falára. A tisztítási ciklus befejeztével a mosófej visszahúzódik, és a tartály készen áll a gyártásra.

Javítja a hasznos üzemidőt és a termékbiztonságot

A szabadon forgó, behúzható mosófej gyorsan és hatékonyan távolítja el a lerakódásokat a nehezen tisztítható tartályok belső felületeiről. Segít korlátozni a keresztszennyeződést, minimalizálja az állásidőt és növeli a termelékenységet. Megfelel az FDA, az EU és Kína előírásainak, miközben biztosítja a megfelelő gyártási és higiéniai gyakorlatot például tejipari, élelmiszeripari, italgyártási, tisztítószerek és testápoló termékek gyártási folyamatai során. Nagy tisztaságú gyógyszeripari és biotechnológiai folyamatokra a Free Rotating Retractor UltraPure változatban is elérhető. Igény szerint a fém alkatrészekhez 3.1-es dokumentációs csomag is kérhető.

Akár 35%-os víz-, vegyszer- és időmegtakarítás

Ez a dinamikus és hatékony tisztítóberendezés a hagyományos statikus gömbfej technológiához képest akár 35%-os víz-, vegyszer- és időmegtakarítást eredményez minden CIP-körben. Az erőforrások hatékonyabb felhasználása pedig növeli a fenntarthatóságot az egész gyártási folyamat során.

Alacsony teljes tulajdonlási költség

A forgó, behúzható mosófej beszerelése, működtetése és karbantartása áramvonalas felépítésének köszönhetően egyszerű és gazdaságos. A teljes automatizáláshoz adjon két vagy több ilyen tisztítóberendezést és Alfa Laval ThinkTop érzékelő- és vezérlőegységet a meglévő CIP-rendszerhez. Mindent egybevetve elmondható, hogy a behúzható mosófej tulajdonlási és üzemeltetési költségei minimálisak.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra: www.alfalaval.com/FreeRotatingRetractor

 

Bemutatkozik az Alfa Laval

Az Alfa Laval az energia-, a hajó-, valamint az élelmiszer- és vízipar területén tevékenykedik, és mintegy 100 ország ágazatainak széles körében kínálja szakértelmét, termékeit és szolgáltatásait. A vállalat elkötelezett a folyamatok optimalizálása, a felelős növekedés megteremtése és az előrelépés ösztönzése mellett – mindig megteszi a plusz lépést, hogy támogassa az ügyfeleket üzleti céljaik és fenntarthatósági céljaik elérésében.

Az Alfa Laval innovatív technológiái az anyagok tisztítására, finomítására és újra felhasználására irányulnak, elősegítve a természeti erőforrások felelősségteljesebb felhasználását. Hozzájárulnak a jobb energiahatékonysághoz és a hővisszanyeréshez, a jobb vízkezeléshez és a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez. Ezáltal az Alfa Laval nemcsak ügyfelei számára segíti elő a sikert, hanem az emberek és a bolygó számára is. Minden nap jobbá téve a világot.

Az Alfa Lavalnak 20 300 munkavállalója van. Az éves árbevétel 2022-ben 52,1 milliárd SEK (kb. 4,9 milliárd EUR) volt. A vállalat szerepel a Nasdaq Stockholm tőzsdén.

 

www.alfalaval.com

 

Bővebb információért, keresse kollégáinkat:

 

Babak Zolghadr Shojaei

Manager, Product Management,

Tank Cleaning, Alfa Laval

E-mail: babak.shojaei@alfalaval.com

 

Marianne Hojby

Marketing Communication Manager, Alfa Laval

E-mail: marianne.hojby@alfalaval.com

 

Rating:

vote data

Let us know if you are going to use this press release. Thank you!

Publications