New Performa CTMP product family brings savings and benefits to packaging

Europas største skogsindustrikonsern, Stora Enso, skal lansere sin nye Performa CTMP-produktfamilie på markedet i sommer. CTMP kombinerer de beste egenskapene til falsekartongen (FBB) og den homogene kartongen (SBS), og skaper derved en helt ny kategori emballasjekartong for å imøtekomme etterspørselen. De nye kartongene er blitt utviklet spesielt med tanke på emballeringsprodukter som har lett for å bli bedervet. Takket være sin struktur forventes Performa CTMP å gi en besparelse på 10 til 20 % for emballasjeindustrien sammenlignet med konvensjonelle emballasjematerialer.

Ifølge informasjon fra selskapet starter salget av den nye Performa CTMP-kartongen i løpet av sommeren. Performa CTMP-produktene er rettet mot næringsmiddelindustrien, for produkter hvor kartongen er i direkte kontakt med et følsomt produkt. Blant de viktigste målgruppene i begynnelsen er sjokoladeindustrien. Performa CTMP består av to merkevarer, Performa Natura og Performa White. Performa Natura inneholder ingen tilsatte optiske hvitemidler, og den produseres ved Imatra fabrikken i Finland. Den hviteste kartongtypen, Performa White, produseres ved Fors fabrikken i Sverige.
Performa CTMP er en flersjiktskartong med CTMP-masse i midterste sjikt, mens de ytre sjiktene består av kjemiske masser. Kartongens struktur og sammensetning gir den høy stivhet og rivestyrke samtidig som forbruket av råmateriale er optimalt. Samtidig har kartongen ekstremt lavt lukt- og bedervelsesnivå, noe som er blitt demonstrert i både organoleptiske og kjemiske tester.
"Denne nye kartongkategorien kombinerer den mekaniske massens styrke og høyt utbytte med den kjemiske massens organoleptiske egenskaper og tilbyr dermed konkrete fordeler for emballasjeindustrien. Performa CTMP-produktene garanteres å ha lave bedervelses- og luktnivåer for å tilfredsstille markedets etterpørsel. De reduserer også emballasjekostnadene da gramvekten er 10-20 % lavere enn tidligere," sier Yrjö Aho, visepresident i Stora Ensos avdeling Special Food Packaging Boards.
Stora Enso kommer til å garantere forlenget holdbarhetstid for denne nye produktkategorien. Performa CTMP har god kjørbarhet på høyhastighets forpaknings- og emballeringslinjer. Den passer for offset-, gravyr- og flexotrykk og alle overflatebehandlinger.

Billedtekst:
Ifølge Stora Enso blir Performa CTMP-kartongen garantert ikke bedervet og den avgir heller ikke lukt. Kartongen gir økt utbytte og kommer sannsynligvis til å bli brukt i sjokoladeindustrien.

CTMP (kjemisk termomekanisk masse)
FBB (falsekartong)
SBS (homogen kartong)

For tilleggsopplysninger kontakt:
Stora Enso Oyj
Yrjö Aho, Vice President
Special Food Packaging Boards
FIN-55800 Imatra
FINLAND
Tlf: +358 2046 121
Fax: +358 2046 24767
E-mail: yrjo.aho@storaenso.com

Stora Enso Scandinavia
Packaging Boards
Joakim Stockhaus
Kanikenäsbanken 10
S-652 26 Karlstad
SVERIGE
Tlf.: +46 54 22 2700
Fax: +46 54 22 2720
E-mail: joakim.stockhaus@storaenso

Press release images


New Performa CTMP product family brings savings and benefits to packaging

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications