Heavy duty pallet trucks

PRESSEMELDING
18.januar 1995.
Ekstra kraftig palletruck letter arbeidet

To nye palletrucker som tar sikte på å gjøre det lettere å håndtere last lanseres i vinter av svenske Rapid Lift
Scandinavia AB. Rapid Royal Viking RVT palletruck har driv- og opphengsegenskaper som gir den ekstra kraft i skråninger, hvis pallen sitter fast og lettere å manøvrere på ujevne underlag. Rapid Handy palletruck med manuelt løft og med 500 watts fremdriftsmotor er et meget arbeidsbesparande alternativ til vanlig jekktralle og til svært gunstig pris sammenlighet med en tradisjonell palletruck.

Rapid RVTs såkalte "Turbokick"-funksjon yter opp til 30% ekstra kraft ved start i skråning eller når en palle skal trekkes fri. Truckens største hastighet, 6 til
9 km/t, som kan programmeres før levering, er høyere enn for konkurrerende modeller, sier selskapet. For å hindre ulykker øker effekten av det elektriske bremsesystemet, som kalles Progrev, bremsekraften automatisk direkte proporsjonalt med hastihetsregulatorens stilling.
Rapid Lift hevder att de har løst problemet med stabilitet ved hjelp av et opphengssystem som kalles Gastrack+. "Normalt er drivhjulet stivt, og støttehjulene fjærbelastet, noe som gjør trucken ustabil. Men på Rapid RVT ligger vekten på støttehjulene, mens et konstant gasstrykk i hjulopphenget holder drivhjulet mot underlaget," sier en talsmann for selskapet. Gastrack+ gjør også at drivhjulet kan bevege seg 15 mm opp og 25 mm ned for å følge ujevnheter i kjøreunderlaget. Fordi gassen absorberer støt og slag reduseres slitasjen legger han til.
Den sammenleggbare kjøreplattformen har fjærbelastete braketter som virker som støtdempere. En 12 mm tykk matte reduserer vibrasjonen ytterligere. Egenskaper som reduserer belastningsskader för føreren.
Med en løftekapasitet på 2500 kg er Rapid RVT palletruck laget med tanke på tunge løft. Rammen er forsterket på alle sider med 10 mm stål. "Andre trucker har normalt bare forsterket gaffelarmerne, slik at de etter noen år på en lastebil eller en terminal ser sønderslåtte ut p.g.a. ublid behandling," sier talsmannen.
Rapid Lift lanserer også en palletruck med fremdriftsmotor på 500 watt med manuelt løft til omkring en tredjedel av det storebror koster. Selskapet sier at Rapid Handy er laget for å ha et rimeligere alternativ til de vanlige palletrucker.
Selskapet tror at industri - med stor andel kvinnelig arbeidskraft - vil hilse denne nye trucktypen velkommen. Andre trolige anvendelsesområder er transport av last over lengre avstander, på trange steder eller i heiser, hvor en vanlig truck er for stor eller for tung.

Billedtekst:
1:
Royal Viking RVT (venstre) har "Turbokick" som gir den 30% mer kraft hvor nødvendig, og "Gastrack+"-oppheng, som øker stabiliteten. Rapid Lifts palletruck med manuelt løft (høyre) har en motor på 500 watt, og er et rimeligere alternativ til den vanlige palletruck.

2:
Royal Viking RVT har "Turbokick" som gir den 30% mer kraft hvor nødvendig, og "Gastrack+"-oppheng, som øker stabiliteten.

3:
Rapid Lifts palletruck med manuelt løft har en motor på 500 watt, og er et rimeligere alternativ til den vanlige palletruck.

Nærmere opplysninger:
JÆGER AS,
Svein Bj. Skei,
Boks 426,
N-5001 BERGEN,
Tlf.: 55 31 03 30
Fax: 55 96 09 83


Denne teksten er tilgjengelig på 3,5" format disk (Word 5.1a) formattert til Macintosh eller PC.

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications