HIGH-SPEED SAMLESKINNEBESKYTTELSE BASERET PÅ GOOSE-KOMMUNIKATION

ABB introducerer et nyt samleskinnebeskyttelsessystem som benyttes til beskyttelse af samleskinner i industri- og forsyningsnet. Samleskinnebeskyttelsen er baseret på ABB’s nye liniebeskyttelsesrelæ REF615, som helt fra bunden understøtter den nye IEC 61850 standard “Communication networks and systems in substations” inkluderende også GOOSE-kommunikation. Det nye linjebeskyttelsesrelæ tilbyder en række faciliteter, som giver mulighed for øget pålidelighed og kosteffektiv drift i nuværende såvel som fremtidige distributionsnet.

Det nye bekyttelsesrelæ i 615 serien er fuldt ud baseret på IEC 61850-standarden og understøtter muligheden for horisontal kommunikation via GOOSE(Generic Object Oriented Substation Event). Sammenlignet med en traditionel relæsammenkobling udgør den nye relæ til relæ-kommunikation via et lokalnetværk baseret på Ethernet LAN (Local Area Network) en avanceret og fleksibel løsning til beskyttelse af morgendagens intelligente elforsyningsnet. Blandt de nye beskyttelsesrelæ’s karakteristika kan nævnes kontinuerlig selvovervågning af beskyttelsen og kommunikationssystemets integritet, samt fleksibel mulighed for rekonfigurering og opgradering, alt sammen muliggjort med den fulde implementering af IEC-61850 standarden.

Samleskinnebeskyttelse i små og mellemstore transformer- stationer i radialnet er normalt baseret på blokeringsprincippet. I tilfælde af en kortslutning på en udgående linie blokeres overstrømsrelæet i den indgående linie. Disse blokeringssignaler er hårdtfortrådet og benytter hjælperelæer der medfører en forsinket udkobling i tilfælde af samleskinnefejl. Denne løsning har ikke mulighed for overvågning af de hårdt fortrådede signaler.

I ABB’s nye samleskinnebeskyttelseskoncept er fortrådningen erstattet af et lokalt Ethernet, som dækker hele transformerstationen. Blokeringssignalerne mellem relæerne sendes som GOOSE-signaler, hvilket giver helt nye niveauer for lavere udkoblingstid og højere driftsikkerhed. Udover det lokalt etablerede Ethernet er der ikke brug for yderligere hardware eller signalfortrådning mellem felterne i stationen.

De tidligere hardwarerelaterede forsinkelser reduceres i praksis næsten til højspændingsbryderens egentid. Beskyttelsessystemets driftsikkerhed overvåges kontinuerligt på kommunikationskanalen, som samtidig validerer indholdet af de transmitterede data. I transformerstationer, som skal have
ekstra høj pålidelighed, kan kommunikationssystemet opbygges redundant.

Udover den fuldt integrerede IEC 61850-standard indeholder REF615 liniebeskyttelsesrelæet kortslutnings-, overstrøms- og termisk overlastbeskyttelse. Af andre funktioner kan nævnes retnings- og ikke retningsbestemt jordfejlsbeskyttelse, højfølsom jordfejlsbeskyttelse og automatisk geninkoblingsfunktion samt indbygget kontrol og styring af højspændingsbryderen. Endvidere kan REF615 som tilvalg udstyres med lysbuebeskyttelse med input fra 3 sensorer./ins


Billedtekst 1:

Hurtig samleskinnebeskyttelse baseret på ABB's nye liniebeskyttelsesrelæ, som kommunikerer over et lokalt Ethernet LAN-netværk i stationen, inkluderende GOOSE-kommunikation.
© 2008 ABB

Billedtekst 2:

ABB's nye liniebeskyttelsesrelæ med fuldt integreret IEC61850 kommunikationsstandard samt standardens GOOSE-serviceydelser.
© 2008 ABB



For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Bue Nygaard Buchwald
Account Manager
ABB A/S
Meterbuen 33, 2740 Skovlunde
Tlf.: 4450 4318
Mobiltlf.: 4013 3318
Telefax: 4450 4645
E-Mail: bue.nygaard@dk.abb.com

Press release images


SNABBT SAMLINGSSKENESKYDD MED GOOSE-KOMMUNIKATION

SNABBT SAMLINGSSKENESKYDD MED GOOSE-KOMMUNIKATION

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications